Zona Arges - Harta Cantacuzino
ARGES - Istorie
 • Judetul Arges si-a luat numele de la raul care-l strabate si pe care Herodot – sec V a. Chr. - il transcrie Ordessus.
 • La 2 iunie 1247 Diploma Cavalerilor Ioaniti consemneaza existenta voievodatului lui Seneslau (in care era inclus si teritoriul actual al judetului Arges) cu resedinta la Curtea de Arges.
 • In perioada secolului al XIV+lea, Basarab I intemeiaza statul feudal Tara Româneasca (cu capitala la Curtea de Arges) prin unirea formatiunilor politice existente in secolul al XIII-lea.
 • In perioada septembrie-noiembrie 1330 a avut loc campania regelui Ungariei Carol Robert de Anjou impotriva lui Basarab I, in urma careia Curtea de Arges a fost asediata. Intre 9 si 12 noiembrie 1330 oastea Tarii Romanesti condusa de de Basarab I a înfrant oastea ungureasca. In urma acestei victorii, Tara Româneasca si-a recapatat independenta iar resedinta a fost mutata la Câmpulung - oras atestat documentar în anul 1300.
 • La 20 mai 1388 a fost facuta prima mentiune documentara a orasului Pitesti de catre Mircea cel Batran, intr-un hrisov prin care daruia Manastirii Cozia o moara "în hotarul Pitestilor".

 • In timpul razboiului din 1877, Argesul a constituit un important centru strategic, fiind principalul punct de aprovizionare al armatei romane. In iulie 1876 s-a infiitat un guvern provizoriu condus de I.C. Bratianu, care a condus tara pana in iulie 1888. In 1909, conducerea Partidului National Liberal a fost preluata de Ionel I.C. Bratianu, fiul lui I.C. Bratianu. In ianuarie 1914, I.I.C. Bratianu a devenit prim-ministru. In dezbaterile din Consiliul de Coroana de la Sinaia, I.I.C. Bratianu a votat pentru neutralitatea României in timpul primilor ani ai razboiului mondial.
 • In august 1916, Romania declara razboi Austro-Ungariei. Incepand cu luna octombrie a anului 1916, judetul Arges a intrat sub dominatia austro-ungara si germana, care a durat pana in noiembrie 1918.

 • Malureni-Zarnesti

  Malureni - Judetul Arges, ROMANIA
 • Malureni este o comuna in centrul judetului Arges, langa Curtea de Arges. Astazi (2010) este compusa din 5 sate: Bunesti, Malureni, Pauleasca, Toplita si Zarnesti.
 • Prima atestare documentara este emisa din Targoviste la 15 aprilie 1456 (6964) de catre Vladislav Voievod, fiul lui Dan.
 • Comuna are un patrimoniu cultural bogat, reprezentat atat de traditiile populare ce au supravietuit de-a lungul timpului, cat si datorita existentei in comuna a unor biserici declarate monumente de patrimoniu, precum biserica din Bohari construita in 1641 sub domnia Voievodului Matei Basarab si ctitorita de jupanul Mitrea.
 • Data fiind întinderea comunei pe o lungime de 15 km pe valea Valsanului, in comuna Malureni functioneaza doua scoli: Scoala Zarnesti si Scoala Badiceni (traditie de peste un secol) a carei cladire a fost construita acum aproape 40 de ani.
 • Comuna este strabatuta de la sud la nord, pe o lungime de 15 km, de drumul judetean Pitesti - Bradet.


  Familia DUMITRESCU
 • Familia DUMITRESCU este orignara din comuna Malureni.
 • Mihai Dumitrescu a avut numai frati si anume:
 • Nicolae (Nae) la Malureni. Nae a avut una sau doua fete.
 • Ion (Onica) la Malureni. Onica a avut un baiat cu nume Ion si acesta a avut pana dupa razboi un tractor german "Lanz" cu roti de fier si cu pinteni de aderenta la sol.
 • Vasile la Vranesti.
 • Gheorghe (Gogu) la Calinesti. Gogu a avut un baiat.
  Toti au fost proprieteri (mijlocii) de pamanturi. Cei din Malureni - pamant arabil si livezi iar ultimii doi podgorii in Vranesti si toti au fost caracterizati ca fiind oameni cinstiti si buni gospodari.


  Familia DUMITRESCU Mihai - Pitesti Mihai Dumitrescu - 1930
 • Absolvent al Academiei Comerciale din Leipzig, Germania ("Lipsca" asa cum ii placea sa spuna), foarte priceput in afaceri, Mihai DumitrescuDescendant tree page with this person si-a construit o frumoasa avere.
  Printre alte proprietati, Baile Bradet ii apartineau in totalitate (hotel, pavilioane anexe, etc.) asa cum era statiunea in anii 1930...
  In Pitesti, casa unde locuia se afla in centru, vecina cu Liceul de Muzica, la 50 m de Teatrul "Al. Davila". Avea si 2 curti, in fata cu flori si in spate cu utilitati si alte constructii. Casa a fost confiscata ulterior de regimul comunist, si demolata cand s-a construit centrul orasului (pe locul ei s-a construit cinematograful "Bucuresti").
  Proprietarilor de drept le-a fost repartizata o alta locuinta, mansarda-pod a unei case pe la Gara. Acolo plateau chirie.
  Acolo si-au petrecut ultimii ani din viata, in podul locuintei, amenajat ca o camera in mijlocul careia se gasea un stalp de lemn de sustinere...

  Gheorghe DUMITRESCU Gogu Dumitrescu
 • Mihai DUMITRESCUDescendant tree page with this person si Tudorica BUCURDescendant tree page with this person au avut 1 fiu: Gheorghe "Gogu".Descendant tree page with this person
  A fost casatorit de 3 ori. Prima sotie s-a numit Mariana Florescu. Dorula Dumitrescu Eftikia Elefteris
  Urmatoarele doua casatorii au fost cu persoane de origine greaca: Eftikia-"Fifi" Elefteris si Dorotheea-"Dorula".
  Eftikia si Dorula proveneau din aceeasi familie din Grecia, fiind chiar verisoare intre ele.
  "Gogu" Dumitrescu nu a avut copii cu niciuna dintre sotiile sale.
  Dupa caderea comunismului in Romania nu a mai reusit sa recupereze drepturile de proprietate asupra averii tatalui sau, decedand de inima in 1991, imediat dupa externarea din spital...


  Gogu Dumitrescu, Otto Andreescu - casatorie Calin Bucur (1963) Gogu Dumitrescu, Otto Andreescu - casatorie Calin Bucur (1963) Gogu & Dorula Dumitrescu - botez Bogdan Bucur (1974) Gogu si Dorula Dumitrescu sunt nasii de botez ai lui Bogdan Bucur.
  Intamplari despre "Conu'" Mihai Dumitrescu...
  Mai jos sunt relatate cateva povestiri despre "Conu'" Mihai Dumitrescu, asa cum s-au transmis in familie.
  Personaj excentric, inzestrat cu o constitutie robusta, figura pitoreasca a Pitesti-ului inceputului de secol XX, povestirile despre acesta erau nelipsite de la orice intalnire de familie.
 • Insasi casatoria lui cu Teodora "Tudorica" Bucur a stat sub semnul nonconformismului.
  Avand multe proprietati in jurul Pitesti-ului, tanarul (si necasatorit) Mihai Dumitrescu obisnuia sa le viziteze des, toate aceste calatorii fiind facute, pe vremea aceea, cu trasura. Intr-o astfel de calatorie intamplarea a facut ca roata din fata a trasurii sa se rupa pe drumul spre Craiova, la 15 km. de Pitesti, in satul Cerbu, chiar in fata casei familiei Bucur.
  Cum reparatia era de durata, a fost sfatuit de oameni ca, in cele cateva ore pe care le avea de petrecut acolo, sa ceara gazduire "boierul Bucur fiind foarte ospitalier". Desigur acesta l-a servit cu de toate si, la un moment dat, intre cei doi a avut loc urmatorul dialog"
  "Si n-ai vrea sa te insori?" a intrebat Ilie Bucur, dupa ce se interesase, in prealabil, de starea civila a oaspetelui.
  "Ba da, domnule" a raspuns tanarul Mihai
  "Pai daca-i asa, eu am 3-4 fete de maritat... Ia veniti voi aici !" le-a chemat tatal pe fetele care stateau imprejur, incantate si ele de un asemenea musafir.
  "Eee...de care iti place? Pe care o alegi?" a continuat tatal, dupa prezentarile de rigoare.
  Raspunsul lui Mihai a ramas celebru:
  "Pe cea care este la rand, domnule!" Si astfel a "crescut" mult in ochii batranului Bucur, incantat ca va avea un ginere asa de respectuos, care stie "randuiala nescrisa" cum ca surorile se marita in ordinea varstei.
  Desigur cea mai mare dintre fetele prezente atunci a fost Teodora...
  Nu se va putea afla niciodata daca a fost un raspuns la noroc sau deja Mihai studiase problema in timpul scurt pana la intalnirea cu Ilie Bucur. Cert este ca Mihai Dumitrescu si Teodora Bucur s-au casatorit si au trait impreuna pana la sfarsitul vietii.

 • Intalnirile cu prietenii de afaceri ale lui Mihai Dumitrescu se tineau mai ales in restaurantele din Pitesti.
  Dupa o masa de pranz sau o cina imbelsugata acesta obisnuia sa plece acasa dupa un protocol bine stabilit: palaria sa era trimisa cu o trasura, bastonul cu alta trasura, manusile cu a treia trasura si, in sfarsit, cu a patra trasura sosea chiar el personal, bine dispus si pus pe glume...

 • Cand avea afaceri la Bucuresti, lui Mihai Dumitrescu ii placea sa mearga la restaurantul "Berlin", aflat langa "Cercul Militar". Intampinat cu plecaciuni de catre chelneri, "Conu'" Mihai, inca de la intrare, comanda cu vocea lui de bariton: "Un rand la toata lumea, ce are pe masa, c-a venit Mihai Dumitescu de la Bradet !!!".

 • In calatoriile sale obisnuia sa-si tina teancurile (groase) de bani infasurate intr-un ziar vechi, unsuros si gretos, pachetul acesta fiind aruncat neglijent in plasa de bagaje a compartimentului de tren.
  "Si nu ti-e teama ca-i fura cineva?" intreba intotdeauna sotia, ca orice sotie ingrijorata de pierderea unor asa sume de bani...
  "Cine sa se uite la un pachet mizerabil si care, pe deasupra, mai si trasneste a slanina?" ii raspundea acesta. "Au incerat sa-mi fure sacosa sau portofelul din buzunar dar niciodata banii din ziar..."

 • Din categoria "Mihai Dumitrescu si hotii", Conu' Mihai obisnuia sa spuna urmatoarea intamplare.
  Calatorind cu trenul, odata, in acelasi compartiment, a intrat un individ vorbaret. Versat in cunoasterea oamenilor, Conu' Mihai l-a "ghicit" cam ce hram poarta si i-a spus ca este obosit si ca el vrea sa doarma putin.
  Desigur, s-a prefacut adormit si, cand individul i-a bagat mana in buzunar, Mihai Dumitrescu (la acea vreme avand 1.90 m si cam 120 kg) i-a pus mana in gat. Dupa ce i-a carat cam "o duzina de pumni", a deschis usa la vagon si l-a aruncat, pur si simplu, din tren...
  "Si nu ti-a fost mila de el, unchiule?" intrebau nepotii ingroziti. "Unchiul" Mihai avea o mustata stufoasa si arata cam fioros...
  "Dati-l dracu'! Am scapat tara de-un hot...!" spunea acesta, dand din cap a lehamite...

 • Prin anii 1970 (perioada comunista), Mihai Dumitrescu era spre sfirsitul vietii.
  Luat (de catre rude) la diversi notari pentru incheierea a numeroase acte, si trebuind sa semneze hartiile oficiale, el era intrebat, cu "respectul" pe care un notar din acea perioada il arata fata de un batran:
  "Ei tataie... Stii carte? Cate clase ai?"
  "Apai, domnule... patru primare, liceul si Academia Comerciala din Leipzig, Germania... Acum, socoteste si dumneata, oi stii sa semnez ?" a raspuns batranul Mihai, cu vocea lui groasa...
 • Tudorica BUCUR
  , ROMANIA
 • Teodora Bucur
 • Reuniune Famiie
  1930 - Baile Bradet
 • Reuniune Familie

 • Gogu Dumitrescu
 • Gogu Dumitrescu
  1934
 • 1934 Gogu Dumitrescu, 9 ani
 • Mihai & Teodore DUMITRESCU,
  Emil & Lizica BUCUR
  1964 Craiova, Romania
 • Mihai & Tudorica Dumitrescu, Emil & Lizica Bucur - 1964 Craiova, botez Radu Bucur
 • Dorula & Gogu DUMITRESCU - casatorie
  + Domnica BUCUR
 • Gogu Dumitrescu, Dorula, Domnica Bucur
 • Dorula & Gogu DUMITRESCU - casatorie
 • Gogu Dumitrescu, Dorula
 • Dorula & Gogu DUMITRESCU - casatorie
  + Domnica BUCUR
 • Gogu Dumitrescu, Dorula, Domnica Bucur

  Mai multe fotografii... apasati aici
  Malureni, Arges
  Malureni-Zarnesti Balta Flaminia - Sat Bunesti-Malureni Malureni

  Primaria Malureni Bunesti, Biserica Parohiala Scoala Badiceni
  Baile Bradet
  Baile Bradet

  PITESTI, Arges
  Pitesti, Arges, Romania 1920 - Serban Voda St. Pitesti, Arges, Romania 1920- Serban Voda St. Pitesti, Arges, Romania - Str.Serban Voda

  Pitesti, Arges, Romania 1920- The Theatre Pitesti, Arges, Romania 1920 - Trivale Park (The Cave) Liceul IC Bratianu

  Liceul IC Bratianu Pitesti, Arges, Romania - Palatul Administrativ Pitesti, Arges, Romania - Palatul Administrativ

  Pitesti, Arges, Romania 1920- Bulevardul Elisabeta Pitesti, Arges, Romania - Bulevardul Elisabeta Pitesti, Arges, Romania 1920 - Fish Market

  Pitesti, Arges, Romania- Piata Episcopiei Pitesti, Arges, Romania - Piata Episcopiei Pitesti, Arges, Romania - Primaria

  Pitesti, Arges, Romania 1902 - Primaria Pitesti, Arges, Romania - Vedere Cazarmi Pitesti, Arges, Romania - VedereGenerala